Caut o aplicatie de trimitere newslettere, sa aleg Mailchimp sau ma descurc cu una mai ieftina, precum MailerLite?

Deja esti avizat asupra faptului ca Outlook NU este o aplicatie potrivita pentru trimiterea de mesaje in masa (mass mailing) si esti in cautarea unei astfel de aplicatii. Ai aflat despre Mailchimp, Sendinblue, Active Campaign sau MaileLite, dar si despre solutii locale precum White Image sau Newsman. Oscilezi intre o optiune mai ieftina sau una mai costisitoare. Ei bine, acest scurt material incearca sa ajute macar in unele dintre aspectele care te deruteaza.

La 99$ / an, MailerLite este semnificativ mai ieftin intr-adevar, dar ar trebui sa fii deja avizat ca nu exista doua lucruri pe lumea asta care sa faca exact aceleasi lucruri si sa coste sensibil diferit. Daca s-ar intampla astfel, in cele din urma, cel mai scump ar da faliment. Evident, nu este cazul MailChimp :)

Impresia ca cele doua servicii sunt asemanatoare provine din faptul ca, uneori, clientii nu utilizeaza tot ce stie sa faca Mailchimp, in plus, fata de Mailerlite. 

Dintre functionalitatile importante pe care le are MailChimp care NU sunt utilizate, desi ar trebui, avem:

- Segmentarea Abonatilor - acestia pot fi impartiti dupa interese sau dupa statutul lor (lead, client, samd). In general, putem spune ca MailChimp are capabilitati mult mai avansate de CRM fata de Mailerlite. Un simplu exemplu este faptul ca se poate inregistra in baza data nasterii abonatului si apoi trimite mesaje de felicitare

- Teste A/B - se poate splita in 2 baza de date si apoi se pot trimite mesaje usor diferite, astfel incat sa se testeze diverse elemente importante ale unui email (camp subiect, s.a) care influenteaza KPI importanti (rata de deschidere, click, samd)

- Cupoane - poti integra un cupon printabil in email pe care abonatul il poate printa si apoi scana in magazin/retail pt discount/cadou. Pentru cine are, de exemplu, o prezenta in retail asta poate fi important

- RSS to Email - de ex, posturi din blog pot fi trimise automat, adica atunci cand sunt scrise, si catre baza de abonati

- Plain text email - daca vrei sa trimiti un simplu email text, cu Mailerlite, nu poti

- Automatizarea / Autoresponderele - partea de mesaje automate exista doar la Mailchimp

- Raportarea - mult mai avansata la Mailchimp. De exemplu, raportul Mailchimp prezinta vizual cum s-a dat click pe fiecare buton din newsletter.

... si inca multe altele

In concluzie, MaileLite este pentru firme foarte mici, freelanceri sau oricine are nevoie doar sa trimita un newsletter simplu si ieftin. Mailchimp este pentru avansati. Voi decideti in care categorie va incadrati, speram doar ca aceasta (sumara) analiza sa va ajute.