3 MOTIVE SA ATACI O NOUA DIRECTIE DE AFACERI: MARKETING ONLINE

Serios, cat de usor mai este sa vinzi cutii – PC-uri, imprimante, si alte cutii la fel?
Tocmai ne gandeam care sa fie mesajul cheie pe care sa-l transmitem partenerilor nostri potentiali cind, discutand cu un vechi prieten, am realizat ca piata IT, desi mereu mai mare, este astazi mult diferita fata de acum 4-5 ani.
In primul rand este mult mai competitiva. Gandeste-te, cu ce profit vinzi astazi un PC comparativ cu acum ceva ani? Cu cat mai mult hardware sa vinzi ca sa obtii acelasi profit ca acum 5 ani?
Probabil n-am gresi prea mult daca am spune ca
... o rata de profit mai mare,
este un element, suficient de motivant, pentru a-ti dezvolta afacerea, pe o directie noua, complementara domeniului IT, in care ai investit ani la rand.
Anumite statistici despre internet spun ca:
aproape 5 milioane de romani utilizeaza, mai des sau mai rar, Facebook
peste 75% dintre firmele mici sau medii sunt conectate la Internet
peste 30% dintre gospodariile romanilor au PC acasa, iar majoritatea dintre romanii cu PC acasa sunt conectati la Internet
36% dintre utilizatori cauta produse sau servicii pe Internet, iar 7% chiar cumpara online?
Acestea sunt realitati ale Romaniei si toate demonstreaza ca
... domeniul este in crestere.
Pentru cine activeaza de multa vreme in  IT, asta ii va semana cu oportunitatea din anii anteriori crizei economice. Atunci, se mai puteau face bani vanzind PC-uri. Flerul ii va ghida si acum, indreptandu-i catre o zona ce depaseste, tot mai mult si tot mai repede, stadiul infantil de crestere.
Am spus ca vom identifica 3 motive. Daca pentru o companie ce-si doreste, in mod justificat, diferentierea ofertei si extinderea cu servicii, oportunitatea de a intra intr-o zona de afaceri, aflata in crestere si avand o rata a profitabilitatii mai mare nu este de ajuns, atunci
... bariera de intrare coborata
ar trebui s-o convinga decisiv.
Bariera este jos pentru ca tot ce-i lipseste ca sa fie competitiv – masa critica, competente, baza de cunostinte – ii sunt asigurate de Shortcut Media.