CMS | SISTEME DE MANAGEMENT DE CONTINUT

CMS-urile sau Sistemele de Management de Continut sunt aplicatii web care fac viata usoara pentru o persoana non-tehnica, astfel incat aceasta sa poata adauga, modifica si sterge continut de pe un site. Pe langa acest lucru, CMS-urile se ocupa de toata "magia" nevazuta din spatele bunei functionari a unui website.

Aici intra tot felul de operatii precum:

  • creare automata a meniurilor
  • returnare rezultatelor corecte in urma unei cautari pe site
  • acordare permisiunii userilor in functie de rolul acestora
  • creare unor versiuni intermediare a continutului pentru a evita pierderea informatiilor in cazul unei modificari eronate
  • functionalitati de import-export continut (majoritatea dar nu toate CMS-urile au aceasta facilitate)
  • generare automata a sitemap-urilor
  • editoare prietenoase (WYSIWYG)
  • sistem de administrare de fisiere

dar si multe altele.

Site-ul tau ce CMS are? Este destul de prietenos si iti permite modificarile dorite?

CMS | SISTEME DE MANAGEMENT DE CONTINUT

Ok, vrei sa incepi o afacere online si ai nevoie de un site. Sau vrei sa devii blogger. Nu stii insa cat costa, efectiv, realizarea unui site.

Iata care sunt elementele care construiesc pretul unui site.

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

Aici intra desene pentru toate paginile relevante ale site-ului. Asta inseamna in primul rand Pagina Home, dar mai inseamna si cel putin un model de pagina de interior. Aceste pagini trebuie desenate pesonalizat sau plecand de la sabloane (template).

citeste mai mult

Din multitudinea de KPI si Metrici ce pot fi urmariti la un site de prezentare a companiei, iti propunem doar un set restrans. Din nou, nu uita ca orice poate fi masurat in online si ca este important sa alegi acei indicatori care conteaza pentru tine. 

1. Numar mediu de vizite per vizitator = reprezinta numarul mediu de vizite ale unui vizitator. Acest KPI(Key Performance Indicator) ne poate ajuta pentru a vedea interesul vizitatorului

Formula: Nr total de vizite / Nr total de vizitatori = Media de vizite / vizitator

citeste mai mult

Iata elementele de baza, care constituie un site de prezentare, pe care noi le livram.

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

In functie de complexitate vom avea doar Home-ul si Pagina de interior sau vor fi desenate si alte pagini precum cele de destinatie pentru campanii de marketing. In functie de buget, cele de sus vor fi desenate personalizat, de la zero, sau va fi personalizat doar un sablon, achizitionat separat.

citeste mai mult

In materie de Sisteme de Management al continutului exista foarte multe optiuni. Unei agentii de marketing, asa cum suntem noi, i-ar fi imposibil sa le cunoasca pe toate si sa realizeze aplicatii web la fel de bune cu oricare. Astfel de sisteme sunt fie proprietare ale unor companii, fie sunt dezvoltate de comunitati puternice, insa oricum, au ajuns aplicatii in toata regula. Pentru ca evolueaza foarte rapid si adauga permanent functionalitati noi, ai nevoie ca oamenii care lucreaza cu ele sa fie specializati. Specializarea atrage dupa sine ingustarea optiunilor.

citeste mai mult