Cum optimizezi pagina de destinatie?

Dupa ce utilizatorul a citit reclama si a fost convins sa dea click, odata ajuns pe pagina de destinatie trebuie sa gaseasca aceeasi concordanta cu mesajul reclamei. Pagina sa fie optimizata pentru acesta. Ce elemente trebuie sa ai in vedere?

citeste mai mult

Magazinul meu vs Magazin inchiriat?

Una dintre dilemele antreprenorului de online este daca sa-si construiasca propriul magazin, de la zero ori pe o platforma deschisa, sau daca sa inchireze un magazin pe una dintre platformele specializate in gazduire (hosted e-commerce) de magazine. Incercam sa raspundem aici, pe scurt.

citeste mai mult

Mailchimp sau MailerLite. Ce este si cum aleg un ESP?

Deja esti avizat asupra faptului ca Outlook NU este o aplicatie potrivita pentru trimiterea de mesaje in masa (mass mailing) si esti in cautarea unei astfel de aplicatii. Ai aflat despre Mailchimp, Constant Contact, Maile Lite, dar si despre solutii locale precum White Image. Oscilezi intre o optiune mai ieftina sau una mai costisitoare. Ei bine, acest scurt material incearca sa ajute macar in unele dintre aspectele care te deruteaza.

citeste mai mult

Daca refac site-ul, pierd pozitiile in Google?

Uneori, in cazul in care se schimba serverul de host al site-ului sau daca se intervine in sensul modificarii platformei pe care este facut site-ul (trecand la o platforma mai noua), cat si adaptarea acestuia pentru tablete si telefoane, clientii isi pun problema asupra impactului in ranking-ul detinut deja, pe google, al site-ului. Mai ales, atunci cand Ranking-ul este bun. Cu alte cuvinte, activitatile SEO facute anterior modificarilor, vor disparea si munca va trebui luata de la capat?

citeste mai mult

Ce este Accesibilitatea Web?

Accesibilitate Web (AW) inseamna ca persoanele cu dizabilitati pot utiliza web-ul. Mai concret, Accesibilitatea Web inseamna ca persoanele cu dizabilitati pot percepe, intelege, naviga si interactiona cu web-ul, pot chiar contribui catre acesta. Accesibilitatea web inseamna totodata beneficii pentru alte categorii, cum ar fi cei varstnici, ale caror abilitati se depreciaza cu varsta.

Accesibilitatea web include toate dizabilitatile care afecteaza accesul la web, cum ar fi cele vizuale, auditive, fizice, de vorbire, cognitive sau neurologice.

citeste mai mult

Ce este tehnologia AJAX?

Aruncati o privire la Sugestiile din Google! Priviti modul in care termenii sugerati se actualizeaza pe masura ce tastati. Acum uitati-va la Google Maps. Faceti zoom. Utilizati cursorul pentru a 'agata' harta si a o 'derula'. Iarasi, efectul este imediat, fara a mai fi necesara incarcarea unei pagini noi.

citeste mai mult

Wordpress sau Drupal?

Fiind doua dintre optiunile noastre, atunci cand trebuie sa alegem, pentru crearea unui site, un Sistem de Management al Continutului (CMS), incercam mai jos o "confruntare".

Vom prezenta comparativ, cat mai obiectiv posibil, elemente care tin de Wordpress, respectiv Drupal, si care au impact si aplicabilitate directa in activitatea online. La fiecare capitol, vom pleca de la functionalitatea sau beneficiul de care o companie are nevoie, in desfasurarea activitatii, si vom vedea in ce masura este asigurat de cele 2 platforme.

citeste mai mult

Ce risti cand folosesti geotagging in retelele de socializare?

Panopticul este o cladire abstracta, construita de Jeremy Bentham, in care fiecare ocupant putea fi observat in orice moment de un privitor, fara ca acesta sa realizeze daca este urmarit.

citeste mai mult

Mai este la moda Facebook?

 

Daca nu ai postat nimic pe Facebook in ultimul timp, sa stii ca nu esti singurul. Potrivit unui raport recent, Facebook incearca sa contracareze declinul din ultimele luni de 21% in posturile originale sau actualizari personale din partea celor peste 1,6 miliarde de utilizatori.

Toti folosim retelele sociale, ok, poate nu toti, dar majoritatea covarsitoare a populatiei - cu siguranta. Asadar intrebarea nu este daca, ci mai degraba, de ce le folosim?

citeste mai mult