PLATFORME DE BLOGGING | WORDPRESS

Dintre platformele de blogging, de departe iese in evidenta Wordpress. Avantajele lui sunt atat economice, fiind o platforma gratuita, cat si extensibilitatea de care da dovada. In acest moment, pe site-ul oficial exista peste 25.000 de pluginuri care pot fi folosite pentru a facilita folosirea platformei in scopul in care se doreste de catre client.

Dintre functionalitatile de baza cu care vine Wordpress trebuie mentionate:

  • Sistemul de management al fisierelor
  • Editorul pentru tema ce permite modificarea acesteia direct din browser
  • Meniurile customizabile
  • Widgeturile din sidebar
  • Catalocarea articolelor in categorii si subcategorii
  • Catalogarea paginilor in pagini si subpagini
  • Permisiuni diferite pentru useri, in functie de rolul acestora

Cateva dintre site-urile realizate de noi, de-a lungul timpului, si care folosesc platforma Wordpress, sunt:

www.ducatiromania.ro

blog.mediadocs.ro

www.edenspa.ro/blog

www.ramona-manescu.ro

www.rares-manescu.ro

PLATFORME DE BLOGGING | WORDPRESS

Ok, vrei sa incepi o afacere online si ai nevoie de un site. Sau vrei sa devii blogger. Nu stii insa cat costa, efectiv, realizarea unui site.

Iata care sunt elementele care construiesc pretul unui site.

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

Aici intra desene pentru toate paginile relevante ale site-ului. Asta inseamna in primul rand Pagina Home, dar mai inseamna si cel putin un model de pagina de interior. Aceste pagini trebuie desenate pesonalizat sau plecand de la sabloane (template).

citeste mai mult

Din multitudinea de KPI si Metrici ce pot fi urmariti la un site de prezentare a companiei, iti propunem doar un set restrans. Din nou, nu uita ca orice poate fi masurat in online si ca este important sa alegi acei indicatori care conteaza pentru tine. 

1. Numar mediu de vizite per vizitator = reprezinta numarul mediu de vizite ale unui vizitator. Acest KPI(Key Performance Indicator) ne poate ajuta pentru a vedea interesul vizitatorului

Formula: Nr total de vizite / Nr total de vizitatori = Media de vizite / vizitator

citeste mai mult

Iata, elementele de baza care constituie un site (de prezentare sau specializat pe o nisa), avand la baza unul dintre CMS-urile larg adoptate:

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

In conditiile standard, vom desena doar Home-ul. In functie de complexitatea site-ului, poate fi nevoie sa desenam si Pagina de interior sau alte pagini precum cele de destinatie pentru diverse campanii de marketing. In functie de buget, cele din urma vor fi desenate personalizat, de la zero, sau va fi personalizat doar un sablon, achizitionat separat.

citeste mai mult

In materie de Sisteme de Management al continutului exista foarte multe optiuni. Unei agentii de marketing, asa cum suntem noi, i-ar fi imposibil sa le cunoasca pe toate si sa realizeze aplicatii web la fel de bune cu oricare. Astfel de sisteme sunt fie proprietare ale unor companii, fie sunt dezvoltate de comunitati puternice, insa oricum, au ajuns aplicatii in toata regula. Pentru ca evolueaza foarte rapid si adauga permanent functionalitati noi, ai nevoie ca oamenii care lucreaza cu ele sa fie specializati. Specializarea atrage dupa sine ingustarea optiunilor.

citeste mai mult