Cat costa sa-ti faci site de prezentare sau blog?

Ok, vrei sa incepi o afacere online si ai nevoie de un site. Sau vrei sa devii blogger. Nu stii insa cat costa, efectiv, realizarea unui site.

Iata care sunt elementele care construiesc pretul unui site.

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

Aici intra desene pentru toate paginile relevante ale site-ului. Asta inseamna in primul rand Pagina Home, dar mai inseamna si cel putin un model de pagina de interior. Aceste pagini trebuie desenate pesonalizat sau plecand de la sabloane (template).

1.a. Desigur, atunci cand exista constrangeri de buget si/ sau timp, se poate alege un template care se personalizeaza. In situatii extreme, se poate renunta si la acest livrabil, dar trebuie sa-ti asumi ca site-ul tau poate arata identic cu altul care are acelasi template.

Costurile pentru grafica site-ului se situeaza in intervalul 150 - 450 Eur, in care limita inferioara se refera la personalizarea unui template, iar cea superioara la un design total personalizat.

2. Programarea site-ului. Care va fi platforma aleasa? Una deschisa (open) sau una total customizata? Cea deschisa este una larg adoptata (ex, Wordpress) sau una mai complexa (ex. Drupal)

In majoritatea cazurilor, o platforma deschisa serveste nevoile antreprenorilor online, mai ales cand se afla la inceput de drum. In ceea ce priveste platformele open disponibile, vei gasi discutii intregi, uneori chiar aprinse, cu privire la ce platforma ecommerce este mai buna sau mai potrivita. Recomandarile noastre le gasesti aici si aici. Mai observam doar ca o astfel de recomandare are efemeritatea sa si trebuie judecata in contextul temporalitatii. Peste 6 luni este posibil ca aceste recomandari sa fie cu totul altele.

Costurile dezvoltarii unei platforme customizate nu le vom avansa aici, deoarece sunt extrem de specifice fiecarui proiect.

Costurile noastre pentru dezvoltarea unui site pe o platforma open-source variaza intre 500 - 1250 Eur. Implementarea va include functiile standard, ale platformei respective.

Odata site-ul gata, daca s-a convenit in contract, urmeaza,

3. Adaugarea de continut - se adauga textele, imaginile si alte elemente de continut. Tariful pentru continut este 300 Eur / 100 de pagini.

Livrabile optionale, precum Integrarea platii cu cardul, au la baza un element important care le influenteaza pretul: am mai facut sau nu aceasta integrare? Aici este utila experienta agentiei si standardizarea in alegerea anumitor platforme.

 

Ai in plan un proiect de site? Trimite-ne detaliile si poate vei gasi atractiv sa lucram impreuna!

 

 

Note:

  • preturile din acest site nu contin TVA
  • dorim sa te ajutam in constructia bugetului si in estimarea investitiei tale. De aceea, toate plajele de estimare din acest site sunt menite a acoperi cea mai mare parte a situatiilor / proiectelor, speram inclusiv proiectul tau. Aceste estimari nu reprezinta o garantie sau o oferta ferma. Avem nevoie sa ne scrii detaliile proiectului tau.