Ce primesti cand construiesti un blog sau site de prezentare cu noi?

Iata, elementele de baza care constituie un site (de prezentare sau specializat pe o nisa), avand la baza unul dintre CMS-urile larg adoptate:

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

In conditiile standard, vom desena doar Home-ul. In functie de complexitatea site-ului, poate fi nevoie sa desenam si Pagina de interior sau alte pagini precum cele de destinatie pentru diverse campanii de marketing. In functie de buget, cele din urma vor fi desenate personalizat, de la zero, sau va fi personalizat doar un sablon, achizitionat separat.

2. Odata aprobate desenele, livrabilul cel mai important este Programarea Site-ului. Orice platforma s-ar alege (dintre cele open) aceasta livrare se face in conditii de functionalitati standard, convenite la inceput, in faza de definire a specificatiilor. Ulterior se vor dezvolta / programa si functiile non-standard. Vei stii ca livrarea s-a facut atunci cand vei primi o adresa de testare a site-ului, de genul http://[numele_siteului_tau].shortcutmedia.ro.

3. Adaugarea de continut - daca este parte din Contract, urmeaza alimentarea site-ului cu continut. Tot acum se creaza partea de vizual (bannere si imagini promotionale). Aceasta etapa impune implicarea majora a Clientului. Nu de putine ori, proiectul se blocheaza in aceasta faza, din cauza lipsei de continut sau de concentrare a clientului pe aceasta faza a proiectului.

3.a. Daca nu exista, putem crea noi continutul. Vezi Servicii de Crearea Continutului

4. Manual al aplicatiei> - site-urile noastre sunt livrate cu un manual in lb romana sau engleza

5. Training - in completarea manualului, de cele mai multe ori este necesar un training de 4 - 6 ore care este inclus in contract. Livrarea acestuia se face, de obicei, in doua etape, una imediat dupa programarea site-ului (v. mai sus pasul 2), iar a doua mai aproape de lansarea site-ului sau chiar imediat dupa ce acest eveniment a avut loc.

Livrabile optionale:

6. Integrarea platii cu cardul - daca se doreste acceptarea platii online, cu cardul. Dupa ce clientul a ales un procesator de plata / banca agreata, cu care incheie un contract separat, realizam interfatarea site-ului cu acesta. Momentul este printre ultimele, inainte de lansare.

7. Diverse Module optionale sunt livrabile de sine-statoare

8. Daca nu ai un logo, il putem realiza noi

9. Servicii SEO - acestea sunt un livrabil diferit de constructia site-ului. Este insa important ca platformele alese pentru site sa fie ceea ce numim SEO Ready, adica sa permita optimizarea site-ului. CMS-urile recomandate de noi sunt.

 

Ai in plan un proiect de constructie site? Ce livrabile crezi ca-ti vor fi necesare dintre cele de sus ... sau altele :)?