Ce primesti cand construiesti un site cu noi

Iata elementele de baza, care constituie un site de prezentare, pe care noi le livram.

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

In functie de complexitate vom avea doar Home-ul si Pagina de interior sau vor fi desenate si alte pagini precum cele de destinatie pentru campanii de marketing. In functie de buget, cele de sus vor fi desenate personalizat, de la zero, sau va fi personalizat doar un sablon, achizitionat separat.

2. Odata aprobate desenele, livrabilul cel mai important este Programarea Site-ului. Orice platforma s-ar alege (dintre cele open) aceasta livrare se face in conditii de functionalitati standard, convenite cu Clientul, in faza de definire a specificatiilor. Ulterior se vor dezvolta / programa si functiile non-standard. Vei stii ca livrarea s-a facut atunci cand vei primi o adresa de testare a site-ului, de genul http://[numele_siteului_tau].shortcutmedia.ro.

3. Adaugarea de continut - daca este parte din Contract, urmeaza alimentarea site-ului cu continut. Se creaza partea de vizual (bannere si imagini promotionale). Aceasta etapa impune implicarea majora a Clientului. Nu de putine ori, proiectul se blocheaza in aceasta faza, din cauza lipsei de continut sau de concentrare a clientului pe aceasta faza a proiectului.

3.a. Daca nu exista, putem crea noi continutul. Vezi Servicii de Crearea Continutului

4. Efectuarea setarilor de marketing - facem setarile necesare, din punct ce vedere tehnic, pentru ca promotiile si ofertele speciale, dorite la lansarea site-ului, sa functioneze si sa-si atinga obiectivul

5. Manual al aplicatiei> - site-urile noastre sunt livrate cu un manual in lb romana sau engleza

6. Training - in completarea manualului, de cele mai multe ori este necesar un training de 8 - 10 ore care este inclus in contract. Livrarea acestuia se face, de obicei, in doua etape, una imediat dupa programarea site-ului (v. mai sus pasul 2), iar a doua mai aproape de lansarea site-ului sau chiar imediat dupa ce acest eveniment a avut loc.

Livrabile optionale:

7. Integrarea platii cu cardul - daca se doreste acceptarea platii online, cu cardul. Dupa ce clientul a ales un procesator de plata / banca agreata, cu care incheie un contract separat, realizam interfatarea site-ului cu acesta. Momentul este printre ultimele, inainte de lansare.

8. Diverse Module optionale sunt livrabile de sine-statoare

9. Servicii SEO - acestea sunt un livrabil diferit de constructia site-ului (vezi aici ce livrabile au serviciile SEO) Este insa important ca platformele alese pentru site sa fie ceea ce numim SEO Ready, adica sa permita optimizarea site-ului. CMS-urile recomandate de noi sunt.

 

Ai in plan un proiect de constructie site? Ce livrabile crezi ca-ti vor fi necesare dintre cele de sus ... sau altele :)?

Categoria: