Ce trebuie sa contina un site din industria ospitalitatii (hotel, restaurant, travel)?

Iata, elementele de baza:

1. Layout-ul sau Grafica Site-ului

In functie de complexitate, se va stabili ce vom desena, Home-ul si Paginile de evidente pentru afacerea respectiva: Oferte de Cazare si Sejur (turism) sau cele de Meniu (restaurant). Sau, vor fi desenate si alte pagini, precum cele de destinatie pentru campanii (Craciun, Revelion, Paste, s.a.). In functie de buget, cele de sus vor fi desenate personalizat, de la zero, sau vor fi personalizate doar niste sabloane. Alte pagini cu statut special, prin continutul pe care-l gazduiesc si care deci ar putea fi nevoie sa fie desenate, sunt cele pentru Circuite, Croaziere sau Chartere / Bilete de Avion (turism) sau cele de Evenimente, Facilitati (hotel, restaurant).

In conditiile standard, vom desena doar Home-ul si o Pagina de interior.

2. Odata aprobate desenele, livrabilul cel mai important este Programarea Site-ului. Orice platforma s-ar alege (dintre cele open) aceasta livrare se face in conditii de functionalitati standard, convenite la inceput, in faza de definire a specificatiilor. Ulterior se vor dezvolta / programa si functiile non-standard. Vei stii ca livrarea s-a facut atunci cand vei primi o adresa de testare a site-ului, de genul http://[numele_siteului_tau].shortcutmedia.ro.

3. Sistem rezervari (booking) - integrat in site sau de la un partener, acesta creste increderea si gradul de angajament al clientilor, precum si rata de conversie;

4. Adaugarea de continut - daca este parte din Contract, urmeaza alimentarea (manuala sau prin import) site-ului cu continut (oferte, hoteluri, harti, localitati, regiuni, camere, facilitati, meniuri, samd). Se creaza partea de vizual (bannere si imagini promotionale), se incarca imaginile de oferta / categorie, se documenteaza ofertele (nume hotel, facilitati, preturi / camera, descrieri sejururi, optiuni, samd). Aceasta etapa impune implicarea majora a Clientului. Nu de putine ori, proiectele s-au blocat in aceasta faza din cauza lipsei de continut sau de concentrare a clientului pe aceasta faza a proiectului.

4.a. Daca nu exista, putem crea noi continutul. Vezi Servicii de Crearea Continutului

5. Manual al aplicatiei - magazinele noastre sunt livrate cu un manual in lb romana sau engleza

6. Training - in completarea manualului, de cele mai multe ori este necesar un training de 8 - 10 ore care este inclus in contract. Livrarea acestuia se face, de obicei, in doua etape, una imediat dupa programarea site-ului (v. mai sus pasul 2), iar a doua mai aproape de lansarea site-ului sau chiar imediat dupa ce acest eveniment a avut loc.

Livrabile optionale:

7. Integrarea platii cu cardul - daca se doreste acceptarea platii online, cu cardul. Dupa ce clientul a ales un procesator de plata / banca agreata, cu care incheie un contract separat, realizam interfatarea magazinului cu acesta. Momentul este printre ultimele, inainte de lansare.

8. Integrarea (preferabil prin API) cu diversi furnizori de oferte (ex. Infoturism, Happy Tours, Fibula) - daca partenerul respectiv are deja un modul, legarea este mai simpla, cel mai probabil, Daca nu, aceasta interfatare va trebui dezvoltata.

9. Integrarea cu ERP - pentru business-uri mari, ca si punctele 7,8 se face spre sfarsit, inainte de lansare sau, cand bugetul este limitat, se face chiar la cateva luni dupa lansare.

10. Diverse Module optionale sunt livrabile de sine-statoare

11. Daca nu ai un logo, il putem realiza noi

 

Ai in plan un proiect de constructie site pentru un hotel, restaurant sau o agentie de turism? Ce livrabile crezi ca-ti vor fi necesare dintre cele de sus ... sau altele :)?