Creare Blog / Site Personal Ramona Manescu Multi-language Wordpress

LAYOUT
Propunerea de layout pentru site, a placut Clientului.  [screenshot site nou, screenshot site vechi] Initial a fost o mica problema cu pozele ceva mai mari din Slider, dar s-a optat in final pentru un slide splitat in 3 - o imagine principala si 2 news-uri

PLATFORMA
La inceperea proiectului, pe fondul problemelor cu atacurile foarte dese, am fost puternic tentati sa propunem schimbarea platformei cu Drupal. Insa, pentru usurinta portarii continutului din site-ul vechi, cat si datorita obisnuintei Clientului in administrarea platformei deja existente, a fost pastrat Worpress.

PRELUARE SITE VECHI
Au fost preluate in jur de 600 de materiale. Desi nu a fost nevoie sa fie reintroduse in site, o verificare generala tot s-a facut. In plus, prin adaugarea versiunii de limba engleza a site-ului, a trebuit echivalate si traduse articolele.

MODULE ADITIONALE

  • LayerSlider WP - desi exista pe site-ul vechi, nu a mai fost activat pe cel nou, nefiind necesar;
  • Justified Image Grid -  este pe site-ul nou dar inactiv. Il vom activa doar daca este cazul.
  • Patch for Revolution Slider - nu este pe site-ul nou, tine de Revolution Slider (v. mai jos)
  • Revolution Slider - nu este activ pe site-ul nou, deoarece este suspect de hack, fiind cel care ne-a dat cele mai mari batai de cap

Au fost adaugate inca 3 module noi.

PLAN DE LUCRU (SECURITATE)
A fost implementat un planul de lucru. Clientul a fost deschis sa lucreze dupa un tipar prestabilit in care activitatile sale sa fie rezumate la:
- postare text
- adaugare imagini
- adaugare categorii si cuvinte cheie

fara actualizari de versiune a platformei sau modulelor, interventii pe meniuri etc.
 
OPTIMIZARE ACCES DE PE DISPOZITIVE MOBILE
Noul layout este optimizat pentru accesare de pe device-uri mobile. Clientul s-a implicat in toate regulile de buna practica care pastreaza site-ul mobil. 
Mobilitatea se judeca la nivel de pagina si trebuie avut grija mereu la actualizarea de continut. In principiu trebuie respectata modalitatea de actualizare de continut prin trecerea textului printr-un editor de text (ex, Notepad), pentru a-l curata de formatari (trebuie respectat stilul site-ului, nu copy - paste din Word) si prin optimizarea permanenta a imaginilor.

SITE BILINGV (RO & EN)
Sunt doua versiuni de limba: romana si engleza. Pentru aceasta a trebuit sa instalam Modulul WPML.

Cum vor arata domeniile si landing-page-urile? Cum se preiau articolele? Se preia totul in cel de limba romana sau se preiau selectiv (ce e in romana pe site-ul in romana, ce e in engleza, pe site-ul in engleza)?

Acestea au fost doar cateva dintre necunoscutele Clientului la care a trebuit sa gasim solutii.