Cum sa eviti un blocaj la partea de design creativ a unui proiect online

Din experienta am retinut cateva idei pe care consideram important a ti le impartasi:

1.  Nu face o obsesie din design - In lumea online avem o vorba "Content is king". Vrea sa spuna ca succesul este greu de atins fara continut. Credem ca e important sa stii ca lucrul cel mai important la un site este continutul. In materie de design web este destul de greu "sa inventezi" ceva nou. Observi ca majoritatea site-urilor sau magazinelor online arata toate cam la fel. Diferenta intre ele o face ceea ce au de oferit - continutul. De aceea, acolo trebuie sa mearga intreg efortul si atentia.

Din pacate, mai ales la firmele mari, am vazut proiecte online blocate complet din cauza ca cei responsabili de proiect, din interiorul firmei clientului, nu cadeau de acord asupra design-ului. Te rugam sa ne crezi, nimic nu este mai pagubos. Design-ul este o chestiune subiectiva - ce-mi place mie, tie poate sa nu-ti placa - astfel ca obsesia pentru acest prim pas al proiectului nu duce nicaieri.

2. Pastreaza sursele, le-ai platit - orice produs de grafica pe care il comanzi unei agentii are la baza fisiere sursa. Cere-le daca nu-ti sunt oferite de la bun inceput si pastreaza-le! Vei avea nevoie de ele.

3. Design personalizat, nu template - daca poti face un efort de buget, incearca sa nu alegi varianta personalizarii unui template. Probabilitatea ca site-ul sa arata ca toate celelalte, si asa mare, va creste. Site-ul are sanse sa iasa mai frumos, atunci cand graficianul face acel desen de la zero.

Categoria: