Ce tip de actiuni desfasoara, efectiv, specialistii în reputatie online?

Cum poate ajuta o campanie de ORM în cazul unei crize de imagine si ce facem noi ca agentie online?

In linii mari, etapele si livrabilele ar fi:

  • Raport de Evaluare a situatiei - analizam care este situatia, mai ales gradul in care este afectat brandul si elaboram o strategie de interventie;
  • Exercitarea dreptului la uitare - cativa pasi simpli ce pot fi facuti imediat si care pot rezolva partial, uneori chiar total, problema;
  • Raport Strategie complexa - daca gravitatea problemei o impune, urmeaza etape cu tactica ceva mai complexa. Prin generarea de rezultate pozitive, se incearca impingerea rezultatelor nedorite cat mai jos, in lista cu rezultate ale cautarii (SERP), afara din prima pagina, ideal trecerea lor pe pagina 2, 3.

Tot in aceasta etapa incercam si ruperea cercului vicios determinat de faptul urmator: odata cu aparitia unui eveniment negativ, generator de rezultate nedorite in Google (sa zicem), oamenii incep sa afle despre eveniment si sa caute mai multe informatii. Cu cat mai multe astfel de cautari, cu atat ceea ce era o simpla "flama" initial, se inteteste si devine un incendiu, pentru ca acele cautari determina Google sa afiseze in sugestiile de cautare, pe problematica respectiva, exact termenii nedoriti, asa cum se vede in atasament, unde initierea unei cautari dupa "videanu" genereaza sugestii de cautare precum "videanu arestat"

  • Raportare de follow-up - analiza rezultatelor obtinute si, daca este cazul, reluarea ciclului.

Intregul proces poate dura si luni de zile. Ce credem ca trebuie sa constientize cei afectati de aceasta problema este ca nu pot fi oferite garantii in privinta eliminarii tuturor rezultatelor negative. Acest serviciu pe care agentiile ca noi il ofera, este unul pe care-l numim de tip best-effort, deci mai bine previi decat sa remediezi.