Site-ul meu are acum pozitii bune in Google, dar doresc schimbarea platformei, voi pierde pozitionarile?

Fara indoiala, intregul proces prin care va trece site-ul si activitatile descrise ca parte din proiect sunt profunde si au potential disruptiv, pe mai multe aspecte, nu doar pe cele de seo. Tocmai de aceea trebuie respectate bunele practici din domeniu, astfel incat acest potential sa fie minimizat pana aproape de zero.

La fiecare proiect de acest tip, dintre care amintim pe cele mai recente si de amploare - asmitagardens.ro (Iunie 2016), madame.ro (sep 2015), yalco.ro (noiembrie 2015) sau edenspa.ro (oct 2014), respectam toate regulile necesare nu doar pentru a conserva ceea ce s-a castigat in timp, dar si pentru a crea o baza de crestere pe mai departe.

Totusi, este important de precizat ca respectarea anumitor reguli, nu reprezinta o garantie totala ca nu s-ar putea pierde unele pozitii sau nu si-ar putea face aparitia unele efecte negative. Nu putem garanta ceea ce nu controlam (i.e. Google). Putem insa controla comportamentul nostru si interveni prompt pentru inlaturarea oricaror efecte neplacute.

Pentru aceasta, ajuta sa stim dinainte care sunt exact frazele de cautare pentru care doriti, in mod special, conservarea ranking-ului. Ne vom putea concentra eforturile in mod special pe acestea.

In nici un caz insa, nu se va pune problema sa ne aflam in situatia in care "activitati SEO pentru acest site vor disparea si munca trebuie luata de la capat"

Pe scurt:

  • NU garantam 100% ca nu pot aparea probleme (etica profesionala ne impiedica)
  • accentuam necesitatea respectarii unor reguli
  • cerem definirea foarte clara, de catre client, a cerintei (i.e care sunt frazele cheie pentru care trebuie conservat ranking-ul?)
  • avem experienta similara anterioara